La consigna com a forma de vida


Gremialisme [de gremial] 2 POLÍT - Tendència a prioritzar l'interès del propi col·lectiu davant de qualsevol objectiu social o polític.

I és que que be s'està en la nostra muntanyeta, eh? Ací ni plou ni fa fred. És estar a gust amb un mateix. És la política feta forma de vida. És manar en casa.

Però personalment des que he tingut coneixement i he participat en política, d'una forma o d'altra, ho he fet perquè he cregut necessari un canvi, perquè he cregut que podem aspirar a una vida millor. Ser més feliços i tindre una societat més justa i igual per a tots. Però molta gent, amb els anys me n'he adonat, ho porta per bandera i baix d'eixa bandera té tot un entramat social del qual ell o ells -els col·legues-  són els que manen de casa. Utilitzen les consignes d'una vida millor com a forma de vida, la manifestació, el congrés del partit, les jornades juvenils, l'aplec de no se què...

Ens perdonareu, però nosaltres a per a això no hem vingut. No anem a furtar-vos cap muntanyeta, ahí es quedeu, sou els reis de casa! Molt bé!

Mil i una maneres d'eixir del forat

Al contrari del que ens fan pensar durant tot el dia a la Ràdio, TV, Perruqueries, Supermercats i Places vàries de poble, sí que hi ha eixida a la crisi capitalista que estem vivint. I lo bo és que no hi ha ni una ni dos solucions, hi ha cent i la mare!

El problema de tot açò és que ni tenim gana d'organitzar-nos col·lectivament per superar este mal temps, ni tampoc voluntat política en uns polítics que només s'interessen per la cadira que els tocarà a Les Corts o parlaments de quatre anys en quatre.
La solució és més a prop que mai, i depèn de nosaltres, dels amics, del carrer... Del Poble! Simplement sent originals i posant-li ganes entre tots es poden crear noves eines per eixir endavant. La qüestió és si algun dia anem a abandonar l'individualisme imperant i ens donarem suport mutu.

Vaig llegir fa algun temps al Diari Ara un article de com pobles i universitats estan creant monedes virtuals que conviuen amb l'euro. Aquest model permet als integrants de la xarxa oferir serveis o productes en els camps que dominen -des de classes d'anglés fins a arracades fetes a mà- a canvi de la nova moneda, que després podran utilitzar en els comerços adherits, o podran intercanviar per aquest tipus de serveis. Comencem per ací, per exemple?