A la barbàrie, dos opcions, una intel·ligent

Amb tot el que està passant per davant de nosaltres en forma de telediaris, periòdics o notícies en general, i pensant que això no és res per a lo que ha de vindre, dos opcions com a solució/reacció agafen força dins del meu discurs. O be rebenta tot i es passa d'un context d'indignació a un context de violència, o be hem de començar a organitzar-nos econòmicament fora del sistema capitalista. I és que la situació va a posar-se difícil per moments.

En el cas que esclatara tot podriem arribar a estar com Grècia, amb multiples Vagues Generals consecutives i revoltes quasi setmanals on es veuen cremar cotxes i milers de policies antidisturbis. La qual cosa fa dubtar si realment serien més bones o més roïns aquestes circumstàncies degut a la poquíssima politització i ignorància de la gent, ja que este fet, i després d'una gran revolta sense una ideologia darrere, podria enfortir el capitalisme deixant-lo -encara més- com única solució possible, amb les terribles conseqüències que això comportaria.

Per altra banda, però, tindríem l'opció positiva de començar a organitzar-nos econòmicament fora del capitalisme amb les formules legals que ara mateix hi ha vigents. Això vol dir establir una xarxa de gent i de serveis a través de la cooperació. Es tractaria d'organitzar-se, per exemple, com les cooperatives integrals on els socis tan a nivell individual com a nivell de empreses cooperatives aporten la seua feina a canvi d'altres feines o serveis desfent-se així de gran part de la economia capitalista i de la ingerència de l'estat en determinades qüestions que afectaren de forma negativa.

Tornant al present, una cosa a hores d'ara està clara, el capitalisme torna a estar en crisi i els rics i poderosos estàven preparats. Estan desplegant els seus mecanismes ferotgement per a seguir-se enriquint a costa d'empobrir-nos, exclavitzar-nos i llevar-nos els drets que durant molts anys ens han costat d'aconseguir. Anem a deixar que ho facen?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada