I les Propostes

A la pregunta de quines propostes tens tu apart del "fora banquers i empresaris", li vaig proposar resumint algunes idees que em venien al cap:

Jo et propose una banca pública. Que hi haja un sector públic fort que no depenga de quatre ignorants, però que sobretot que alhora de repartir beneficie als treballadors i a la societat en compte de a peixos grossos amb accions i participacions ací i allà. Que no hi haja cap ERO a empreses amb beneficis (això pareix ridícul enunciar-ho però és que està passant). Augmentar exponencialment la cultura de la cooperació, fabriques, industria gestionada pels propis treballadors, etc. 

Canviar també el sistema de finançament dels pobles. Que els Ajuntaments recauden més ja que és l'entitat més propera als ciutadans. I amb això molta més participació als Ajuntaments implantant obligatòriament les Agendes Locals 21, els Consells de Joventut, de Cultura, Agraris i que siguen vinculants no consultius.

El Corredor Mediterrani

Per Corredor Mediterrani entenem que és la ruta ferroviària que va des d'Algesires fins a França, és una línia europea de mercaderies, que passa pels ports de València, Tarragona i Barcelona. Front això els espanyols han dissenyat un altre corredor cap a Europa anomenat central que passa per Extremadura, Castilla La Mancha, Madrid i Aragó, deixant sense tren d'alta velocitat als ports més importants de tot el mediterrani.

Perquè voldria l'Estat Espanyol que no passara pel País Valencià i Catalunya una infraestructura tant important? Econòmicament és més rentable el Corredor Mediterrani, inclús per temes tècnics d'enginyeria, però continuen insistint amb el Corredor Central, fins i tot Blanco, Ministre de Foment espanyol es va reunir amb el seu homòleg francés per donar-li d'alguna manera una miqueta d'espenta.

Per tant si no és per motius econòmics, ni tècnics, i Castilla la Mancha o Extremadura no són grans coneguts per les seues exportacions, perquè volen que passe esta infraestructura tan important per allà? Està ben clar. Si es fa el Corredor Mediterrani es dotaria al País Valencià i a Catalunya d'una eina d'exportació molt gran que no dependria de Madrid, i aniria directament a Europa, i això no ho poden permetre.

No es tracta de ser catalanistes, valencianistes o del món, es tracta de la supervivència econòmica de la nostra terra, dels nostres pobles. Si ens quedem sense Corredor Mediterrani, ens quedem sense una eina importantíssima per al nostre futur.