L'error del candidat lider

Aquest concepte -en continua expansió- és un problema. La societat, i els mateixos candidats que juguen a la política tradicional, creuen que el cap de llista és la persona més important, i que sobre ells recau el protagonisme i la importància de treure més o menys vots en uns comicis. I aquest error el veiem tant a les municipals, com a les estatals o autonòmiques.

La meua opinió és que esta persona per unes circumstàncies determinades pot ser el cap de llista d'una ideologia política, d'una manera de pensar determinada. I és utilitzat, i no al contrari, pel col·lectiu per a que faça una feina concreta, la de ser el representant en una institució.

Les decisions en una organització, des del meu punt de vista han de prendre's entre tots (en assemblea) i el candidat és el que representarà aquestes decisions en ple, comissions, juntes...

Amb estes línies s'entreveu, pues, que ni m'agraden les fotos de metro i mig, ni publicitats a pàgines web amb la foto del número u, com tampoc que unes propostes o postures sobre un tema concret les faça la mateixa persona en detriment del col·lectiu.